Składniki:
- 1/2 szklanki błyskawicznych płatków owsianych
- 3/4 szklanki wody
- około 50ml mleka mamy (dla dzieci karmionych piersią)
- około 100ml maślanki (dla dorosłych i starszych dzieci)
- 1 banan
- 1 jabłko, najlepiej miękkie i soczyste
- 1 łyżka siemienia lnianego
Przygotuj wcześniej:
Jeśli masz zapas mrożonego mleka to rozmróź porcję. Jeśli odciągasz, to odciągnij porcję. Obierz jabłko do połowy, wykrój z niego cząstki. Obierz banana i podziel na cząstki.
Gotowanie:
Zagotuj wodę i wsyp do niej owsiankę. Gotuj kilka minut pod przykryciem na minimalnym ogniu. Wydziel porcję dla dziecka i lekko przestudź. Do porcji dla dziecka dodaj mleko, a do porcji dla dorosłych maślankę i dokładnie wymieszaj każdą z porcji osobno. Udekoruj pokrojonymi owocami i posyp siemieniem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz