Składniki:
- 2 filety z kurczaka
- 1 cebula
- 1 jabłko (takie, żeby się nie rozprażyło)
- sok z 1/2 cytryny
- 1 marchewka
- 2 łyżeczki curry
- 1 szklanka bulionu lub wody
- czubrica zielona, pieprz kolorowy
- olej kokosowy rafinowany
Filety pokrój w kostkę i oprósz czubricą. Warzywa i jabłko obierz. Cebulę posiekaj. Marchew pokrój w słupki. Jabłko pokrój w kostkę i skrop sokiem z cytryny.
Gotowanie:
Na patelni rozgrzej olej, podsmaż cebulkę. Dodaj marchewkę, a po chwili mięso i posyp curry. Smaż kilka minut, cały czas mieszaj. Wlej resztę soku z cytryny i bulion. Duś pod przykryciem około 10 minut. Dodaj jabłko i duś jeszcze około 5 minut. Doprawić do smaku. Gotowe danie można podać z kaszą lub ryżem.
Przepis inspirowany książką: Potrawy z drobiu siostry Marii.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz