poniedziałek, 30 stycznia 2017

Kaszotto z porem i groszkiem


 


Składniki:
  • 1 szklanka kaszy jęczmiennej
  • 1/2 szklanki mrożonego groszku 
  • 1 por
  • 3 szklanki bulionu lub wody
  • 1 łyżka masła klarowanego lub oleju kokosowego rafinowanego
  • czubrica zielona
Przygotuj wcześniej:
Kaszę opłucz. Pora pokrój w półplasterki.

Gotowanie:
Na maśle zeszklij pora. Wsyp kaszę i smaż jeszcze 2-3 minuty. Wlej trochę wody lub bulionu, niech się wchłonie w kaszę. Następnie porcjami wlewaj płyn, jeśli nie masz czasu to wlej od razu całość i zmniejsz ogień, żeby za szybko nie odparował. Pod koniec gotowania kaszy wsyp groszek i czubricę i wszystko wymieszaj.

Przepis inspirowany książką: Tanie gotowanie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz